Genel Yayın İlkeleri


JOSHAS JOURNAL GENEL YAYIN İLKELERİ

1. JOSHAS Journal Dergisi uluslararası hakemli ve endeksli e-dergidir. Sayı esasına dayalı olarak aylık periyodlar ile yayın yapmaktadır. 

2. JOSHAS Journal dergisi, makale kabul ederken özgünlük, önem ve etki unsurlarını dikkate almaktadır. Dergi sistemine yüklenmiş ve hakem süreci olumlu olarak tamamlanmış olsa dahi, çalışmanın yayımlanıp yayımlanmayacağı kararı editör kurulunun kararına bağlıdır.  

3. JOSHAS Journal Dergisi’ne gönderilen yazıların daha önce herhangi bir mecrada yayınlanmamış olması ve sisteme eklendiğinde bir başka yayın organının yayın değerlendirme sürecinde bulunmaması gerekir. Yayın etkinliğinden kaynaklanması muhtemel herhangi bir sorunun sorumluluğu yazara aittir.

4. JOSHAS journal Dergisi, Sosyal Bilimler alanında yapılmış çalışmaları yayınlamaktadır. Yalnızca özgün ve bilimsel makalelere ilişkin metinleri yayınlamaktadır. Sunulduğu yer, toplantı ve tarihin kaydedilmesi şartıyla kongre ve sempozyum bildirileri de makale çalışması olarak yayınlanabilir.

5. JOSHAS Journal Dergisine yayınlatmak için makale göndermek isteyen yazarların, öncelikle dergi sistemine kayıt olmaları gerekir. Makale süreçlerinin takibi dergi sisteminden yapılmaktadır. Ayrıca üye kaydı bilgilerinin gerektiğinde yazarla iletişim kurmak için istendiği unutulmamalıdır. O nedenle yazarların üye bilgilerini doğru şekilde yapmaları önem taşımaktadır. Üye kayıt bilgileri dergi yönetimince gizli tutulur ve herhangi bir kurum ve kuruluşla paylaşılmaz.

6. Üye kaydı sonrasında makale yüklenirken, çalışmaya ilişkin benzerlik raporları da sisteme yüklemelidir.  

7. Herhangi bir yazının JOSHAS Journal elektronik dergi sistemine eklenmesi, yazının yayınlanması için başvuru olarak kabul edilir. Bu aşamadan sonra editör tarafından yazının değerlendirilme süreci başlatılır.

8. Başvurunun yapılmasından, yazının yayınlanması aşamasına kadar tüm süreçler elektronik ortamda gerçekleşir.

9. Yayınlanması için JOSHAS Journal Dergisine gönderilen yazıların basım ve yayın hakları dergiye devredilmiş olur. Bu devir, JOSHAS Journal dergisinin, yayınlamış olduğu metinleri yaygınlık sağlamak adına indekslenme ve sosyal medya gibi çeşitli mecralarda yayınlayabilmesi içindir. Bu nedenle yayınlanan çalışmalar dergi yönetiminden izin alınmaksızın bir başka yayın organında yayınlanamaz, çoğaltılamaz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

10. JOSHAS Journal Dergisi’ne gönderilmiş yazılardan kaynaklanması muhtemel herhangi bir yasal, hukuksal, ekonomik ve etik sorumluluk, söz konusu yazı yayınlanmış olsa bile yazarlarına aittir. Dergi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.

11. JOSHAS Journal Dergisi’nin yayın dili öncelikli olarak İngilizce ve Türkçe olmakla birlikte tüm dünya dillerinde yayın kabul edilmektedir.

12. JOSHAS Journal dergisine yüklenmiş olan çalışmalar, yayınlanmadan önceki herhangi bir aşamada, yazar tarafından geri çekilmek istenebilir. Yazarlardan makalesini çekme nedeni aranmaz. Çalışma yazarın talep ve isteği doğrultusunda iade edilir. Ancak YAYINLANMIŞ OLAN ÇALIŞMALARIN YAYINDAN KALDIRILMASI TALEBİ KABUL EDİLEMEZ.